MICROSOFT POWER PLATFORM

In een snel veranderende wereld is het fijn als je met je bedrijf direct in kan spelen op een veranderende omgeving. Met het Microsoft Power Platform kan je snel en zonder diepgaande programmeerkennis bedrijfsprocessen verbeteren en automatiseren en bedrijfsdata visualiseren.

Het Platform bestaat uit een aantal tools waarmee laagdrempelig snel zakelijke applicaties gemaakt kunnen worden. Omdat het allemaal no-code of low-code oplossingen zijn kan de analytische business user snel zelf aan de slag waardoor het gat tussen business en IT geslecht wordt.

Het platform kan gebruikt worden om bijvoorbeeld dashboard te maken en te delen, business applicaties te maken zoals ritadministratie en verlofaanvragen, bedrijfsprocessen te automatiseren en om virtual agents te maken zoals cusomer service agents.

Welke tools zitten er in het power platform?

Het Microsoft Power Platform bestaat uit een viertal tools die hieronder staan beschreven.

1. Microsoft Power BI

Met Power BI kan de business user data analyseren, visualiseren in dashboards en delen met de rest van de organisatie. Het is eenvoudig om een connectie te maken met interne en externe databronnen. Maak bijvoorbeeld inkoop- en verkoopdashboards of monitor je klanttevredenheid.

2. Microsoft Power Apps

Met Microsoft Power Apps is het mogelijk om met weinig tot geen code apps te bouwen. Hiermee kan je dus snel zakelijke apps uitrollen en bedrijfsprocessen moderniseren. Denk hierbij aan een planningstool of een applicatie voor urenregistratie.

Doordat Power Apps gebruik maakt van “drag and drop” elementen in combinatie met formules wordt het mogelijk dat analytische business users applicaties kunnen bouwen. Dit zorgt ervoor dat je applicaties kunt bouwen in dagen in plaats van maanden.

3. Microsoft Power Automate

Power Automate is het programma om workflows te bouwen. Met dit programma kan je werkzaamheden automatiseren waardoor je effectiever kan werken. Een simpel voorbeeld van zo´n workflow is het automatisch opslaan van alle bijlages die via outlook e-mail binnenkomen in een aangewezen SharePoint map.

Een ander voorbeeld is dat een Financieel Directeur automatisch een mailtje ontvangt wanneer uit een Power BI dashboard blijkt dat de omzet meer dan 5% achterblijft in vergelijking met de forecast.

Het mooie van Power Automate is dat je dus workflows op kan bouwen met verschillende app’s, bestanden en gegevens uit de gehele Microsoft 365 omgeving.

4. Microsoft Power Virtual Agents

Zoals de naam al aangeef kan je met Power Virtual Agents je team versterken met moderne chatbots. Deze kan je bijvoorbeeld inzetten als 1e lijns-customer service agent op je website. Op die manier zijn je klanten met relatief eenvoudige vragen snel geholpen en hebben andere medewerkers meer tijd om complexere vragen op te lossen.

Microsoft Power Platform inzetten in jouw organisatie?

Zie jij ook de eindeloze mogelijkheden van het Microsoft Power Platform maar weet je niet waar te beginnen? Als Microsoft Partner heeft Sincere IT heeft alle kennis om het Microsoft Power Platform in te zetten in jouw organisatie.

Of je nou zelf slimme oplossingen wil bouwen, samen wil bouwen of Sincere IT wil laten bouwen! Neem contact op en ontdekt samen met Sincere IT hoe jouw business twee stappen vooruit kan maken.