IT audit

Onafhankelijke IT audit

Een onafhankelijke IT audit zou bij ieder bedrijf op de agenda moeten staan. De IT infrastructuur is het kloppende hart van jouw onderneming. Deze moet dan ook 100% betrouwbaar zijn en altijd werken. Toch hebben veel mkb-bedrijven nog onvoldoende in de gaten dat hun IT infrastructuur niet optimaal werkt of slecht beveiligd is. Dat is gevaarlijk omdat het kwaadwillende personen buiten uw organisatie de kans geeft om uw IT omgeving overhoop te halen. Het is daarom belangrijk dat je goed weet hoe je IT infrastructuur er precies voor staat. Met een IT audit en IT check van Sincere krijg je onafhankelijk IT advies en maken we de optimalisaties direct inzichtelijk. Die verbeterpunten kunnen wij ook gelijk uitvoeren. Dat maakt ons tot jouw perfecte IT partner.

Wat is een IT audit?

Met een IT audit beoordelen de IT experts van Sincere de automatisering van de organisatie en de organisatie van de automatisering. Dat betekent dat wij de IT infrastructuur gaan beoordelen op effectiviteit, efficiëntie, exclusiviteit, integriteit en controleerbaarheid, continuïteit en beheersbaarheid. Zo krijgen wij een goed beeld van de organisatie en kunnen we na de IT check gericht aan de slag met het verbeteren van de IT infrastructuur.

Waarom een IT audit?

Een goed werkende IT infrastructuur én de beheeromgeving zijn cruciaal voor de performance en productiviteit van jouw organisatie en medewerkers. Voor een optimale situatie moet eerst achterhaald worden wat de huidige situatie is en waar kansen voor verbetering liggen. Dat maken we inzichtelijk door middel van een IT audit. De IT experts van Sincere staan voor jou klaar om onafhankelijk IT advies mkb te geven en we lichten jouw IT infrastructuur helemaal door.

IT check door Sincere: dit gaan we doen

Bij onze IT check controleren we de IT infrastructuur onder andere op de volgende punten:

  • Beveiliging;
  • Servercapaciteit;
  • Back-ups;
  • Netwerksnelheid;
  • Kosten;
  • IT doelstellingen;
  • Organisatieprocessen;
  • Huidige soft- en hardware.

IT audit door Sincere: onze werkwijze

Voor we aan de slag kunnen gaan met het optimaliseren van de IT infrastructuur lichten we deze eerst helemaal door. Zie het als een uitgebreide health check zodat je inzichtelijk krijgt waar de knelpunten zitten en wat de belangrijkste prioriteiten zijn. Op basis van deze IT check geven wij advies waarin de optimalisatiepunten staan beschreven en welke actiepunten ondernomen moeten worden. Met dit onafhankelijke IT advies weet je precies hoe de ICT omgeving beter kan functioneren en of je misschien zelfs op de kosten kunt besparen! Nu de optimalisatiepunten inzichtelijk zijn kunnen onze IT specialisten aan de slag. We optimaliseren alle knelpunten en zetten een goed werkende IT infrastructuur neer. Natuurlijk blijven we deze constant monitoren. Zo hoef jij je nergens meer zorgen over te maken en weet je dat je 100% beveiligd bent en altijd kunt werken. Waar en wanneer je maar wilt.

IT audit van A tot Z

Voor elk knelpunt vinden onze experts een passende oplossing. Sincere weet alles over data, servers, wensen, voor- en nadelen om naar de cloud te gaan of juist te kiezen voor een lokale of hybride oplossing. Als het gaat om applicaties kijken we naar welke software er op dit moment draait, is dat actueel of outdated? Voor apparaten geldt: welke hardware en mobiele devices worden er gebruikt? En hoe wordt er gewerkt? Buiten het kantoor of onderweg. Hoe sta ja tegenover Bring Your Own Device? Volstaat jouw internetverbinding, ook met het oog op ambities en toekomstige ontwikkelingen? Tot slot kunnen wij je bijstaan met jouw netwerk- en systeembeheer. Op alle gebieden. Met een IT audit door Sincere kun jij de ambities van jouw bedrijf waarmaken.

Second opinion IT check

Heb jij jouw IT beheer al uitbesteed aan een IT specialist? Ook dan kun je bij Sincere terecht voor een IT audit. Wij verzorgen ook second opinion IT audits van jouw IT infrastructuur. Met respect voor jouw huidige IT dienstverlener brengen wij onafhankelijk IT advies uit. Dit advies kunnen wij met jouw huidige partner opvolgen zodat jij er zeker van bent dat alles goed werkt en 100% beveiligd is. IT beheer uitbesteden? Lees hier alles over IT beheer bij Sincere.

IT audit door Sincere: onafhankelijk IT advies door specialisten

Kortom, voor een IT audit en onafhankelijk IT advies ben je bij Sincere aan het juiste adres. Al jarenlang bedenken, implementeren en optimaliseren onze IT experts slimme IT oplossingen die een directe bijdrage leveren aan jouw ambities. Wij durven verder te kijken dan ons eigen vakgebied zodat wij oplossingen kunnen bieden: van systemen en netwerken, tot infrastructuur en consultancy die naadloos aansluiten bij jouw onderneming.

Neem contact met ons op voor een IT audit of meer informatie! Bel ons op 073 – 711 44 41 of vul onderstaand formulier in. We zijn benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.